Spring menu over
I Danmark bruges DGNB-systemet til at certificere bæredygtige byer og bygninger. Masterplanen for Stadionkvarteret er blevet evalueret i DGNB-systemet på fem hovedområder og 32 kriterier, som alle får point ud fra graden af, hvor bæredygtige løsninger masterplanen lægger op til i udviklingen af Stadionkvarteret. Ud over guld kan byområder også certificeres med sølv og platin.  
 
Der har været fokus på inddragelse i arbejdet med at opnå et DGNB-certifikat på guld-niveau. Inddragelse sikrer nemlig, at lokale værdier danner udgangspunkt for udviklingen af området. Derfor er der tidligt i processen blevet holdt en visionsworkshop med inddragelse af forskellige lokale og eksterne interessenter. 
 
DGNB-certificeringen af masterplanen har også været med til at sætte fokus på det gode byklima i Stadionkvarteret, så man får et byområde der er behageligt at færdes i i forhold til sol og varme, gode skyggeforhold og læ for vinden på dage hvor det blæser meget.
 
At Stadionkvarteret skulle opnå et guld certifikat var allerede ambitionen i de tidlige planlægningsfaser. At det er lykkedes skyldes det gode samarbejde mellem Hillerød Kommune, udviklingsseleskabet Propreco og deres rådgiver AI Arkitekter og Ingienører.
Logo