Spring menu over

Området kan komme til at indeholde omkring 2000 boliger, et stadion, butikker, og en række kulturtilbud og offentlige funktioner, som institutioner.

Vinder af arkitektkonkurrence for stadion og de nærmeste omgivelser fundet

Det blev teamet Elkiær+Ebbeskov Arkitekter, Masu Planning, PLH Arkitekter og OJ Rådgivende Ingeniører der vandt arkitektkonkurrencen om et nyt stadion, idrætsanlæg og byrum i Favrholm Stadionkvarter.

Arkitektkonkurrence blev udskrevet af udviklingsselskabet Propreco på vegne af Hillerød Kommune. Formålet med konkurrencen har været at få nytænkende bud på, hvordan stadion og akademifaciliteter for professionel fodbold bedst tænkes sammen med den overordnede vision for Stadionkvarteret. Et kvarter hvor natur, by, bevægelse, sundhed og bæredygtighed kombineres, så det kan bruges af mange forskellige borgere og brugere i Hillerød – og med stadion og byrummene omkring det som ’byens dagligstue’ – det sted man mødes både til hverdag og ved større events.

Det vindende arkitektforslag fra Elkiær+Ebbeskov vil indgå i det videre arbejde med et dispositionsforslag - en plan, der skal konkretisere indholdet i den allerede vedtagne masterplan, særligt for den første etape af Stadionkvarteret. Dispositionsforslaget vil efter politisk godkendelse blive sendt i offentlig høring. Vi forventer, at det sker i sidste halvdel af 2023.

Læs mere om alle forslagene i bedømmelsesrapporten og om hvad bedømmelseskomitén har lagt vægt på

Se plancherne fra Team Elkiær + Ebbeskov som vandt arkitektkonkurrencen her

Se plancherne fra team Werk her

Se plancherne fra team Holscher Nordberg her

Logo